neljapäev, 13. oktoober 2016

MIAMI REIS, OSA 4.

MIAMI REIS

OKTOOBER 2016

Osa 4.

Hommikul oli pilves ja puhus ikka endiselt kõva tuul. Panime hotellist minema ja käisime söömas kaubanduskeskuses olevas Subways. Keegi nii vara süüa ei tahtnud ja meid teenindati kohe. Seejärel taas shoppingutuur.
Kui tuur tehtud otsustasime, et suundume põhja suunas Golden Beachi poole, et seal ehk on odavam parkimine ja saab ka rannailma nautida. Vahepeal möödusime ülimalt kõrgetest rannaäärsetest majadest ning ka veel ehitatavatest majadest. 

Korruseid jälle ei suutnud kokku lugeda.
Mingli hetkel blokeeris üks merekonteinerit vedav veoauto kogu tee ära ja punastes vestides Stoppmärgiga abilised vehkisid hoolega, et kõik autod seisaksid. Manööverdamine võttis ikka mitu minutit aega ja osad närvilised juhid hakkasid juba pasunat laskma. 

Ees oli kaks Porschet ja kõrval State Trooper mu lemmikauto Dodge Chargeriga. Eespool on näha teed blokeeriv veokas.
Varsti oli see ummik läbi ja saime edasi liikuda. Jõudsime ühte suuremasse parklasse Hallandale ranna kõrval. 
Käisime Atlandi ookeani lainetes sulistamas. Lained olid päris võimsad ja lõid ikka pikali, kui mere poole ei vaadanud ja laine saabumiseks valmis polnud. Kui pikali lendasid, siis olid kõik kohad ka liiva täis. Püksi taskud, juuksed ja hiljem leidsin liiva ka kõrvast. Vesi oli soe ja ka lainetest välja tulles ei hakanud jahe.  


Hallandale beach
Kuna tekkis jube janu, siis käisime Kertiga otsimas kohalikku poodi. Hakkasime tagasi sõitma, kust just tulime aga ei sattunud ühtegi head poodi ette. Silmasime ühte bensukat 7Eleven enne parklast ära sõitu ja sinna tagasi ka läksime. Külmad joogid tegid enestunde ikka paremaks.

Õhtuks olid meil ostetud piletid American Airlines Arenale hooajaeelsele kontrollmängule Miami Heat ja Brooklyn Netsi vahel. Enne mängu käisime ka seal lähedal Miami Hard Rock Cafes väiksel snäkil. Toodi kaks portsu erinevaid asju suure taldriku peal aga ühel portsul puudusid sibularõngad, sest need olid otsa saanud. 


Hard Rock Cafe Miami Jumbo Combo taldrik.
Teenindaja vabandas ette ja taha. Kui arve maksmiseks läks, siis toodi meile arve, kus jooke polnudki peal kirjas. Võtsime teenindajal kohe nööbist kinni kui sealt mööda läks ja palusime hilisema jama vältmiseks uue arve tuua, kus ka joogid peal olid. Laua taga istudes nägime ka vees haid aga siiski teistkordsel vaatlusel tundus, et tegemist oli delfiiniga.

Seejärel jalutasime mõnesaja meetri kaugusel asuvale arenale. Selgus, et kaamera ja arvutit kaasa ei lubata ning seljakott tuli hoiukohta ära anda. Enne seda tehti ka pileti kontroll ning eelmisel õhtul läbi interneti ostetud ja mobiiliekraanilt aparaati näidatud piltide abil tulid mingist printerist ka piletid.

American Airlines Arena
Meie ees olevatele tüüpidele tegi piletitüdruk mingit sõjatantsu hüüdes - Firsttimers, fiiirsstaaaaimers, fiiirstaaaimeers. Küsis ka tüüpide käest, kust nad siia sattusid ja üks neist vastas, et nad on Eestist. Ma ütlesin, et meie oleme ka Eestist aga neid tüüpe ei tunne ja tegelikult ei tundnudki. Piletitüdruk lasi jälle oma traditsioonilise tantsu lahti koos sõjahüüdega. Kotihoiu teenindaja ütles mitu korda, et vaata, et kindlasti tagasi tuled kui mäng läbi saab. Seal pidi olema korduvalt juhtumeid, kus tüübid joovad end mängu ajal täis ja pärast jõuavad koju Saksamaale vms. kaugesse kohta ning alles siis tuleb meelde, et kaamera on Arenale maha jäänud. Lubasin tagasi minna.
Vaatasime kohad üle ja siis otsustasin osta ka mingit snäkki mängu kõrvale. Osta sai hot-doge, burgereid, chipse ja popcorni ja erinevaid jooke. Enamus asju oli XL suuruses ehk kas poole või 2x suuremad kui Eestis. Õlu oli hinnaga 8-13$. 10$ eest kallas teenindaja tüdruk suurema plekkpurgi plastopsi tühaks. Võtsin ka popkorni tuutu (pigem meenutas see pange) ja tuli välja, et see popkorn oli “bottomless” (põhjatu) tüüpi. Selgituseks: maksid 7$ ja kui pang tühjaks sai, siis võisid juurde küsida ilma lisatasu maksmata. Ma käisin seal kaks korda tuutut täitmas. Tuutu täitmise ajal märkasin, et mõnel ameerika tüdrukul on ikka väga suur kann, eriti nendel, kes seal hallis töötasid aga siiski oli ka peenemaid tütarlapsi nende hulgas. 


Megasuur popkorn
Mängule piltetite ostmisel oli pileteid vahemikus hinnaga 10 - 300 + $. Valida sai ka kellegi teise käest ostmise võimalust ja leidsime piletid hinnaga 15$. Mingi ostmise tasu läks ka juurde 5$ ehk kokku maksis pilet ühele 20$. Piletit paberkujul otseselt kaasa polnud vaja võtta ja kui e-posti saabus teade, et nüüd on arve tasutud, võis piletid keskkonnast alla laadida. Saingi piletid oma telefoni äppi nimega Wallet (iPhonel on see olemas) ära salvestada ja koha peal lihtsalt näitasin telefoni ekraanilt neid pileteid.

Mobiilne pilet telefoni ekraanil.
Show oli vinge, kuigi seal oli vähe inimesi, palju kohti olid lihtsalt tühjad. Teise veerandaja lõpus oli Miami Heat 10 punktiga taga, kuid mängu lõpuks ikka ees ja seisuks jäi 121:100. 



Eestiga võrreldes on mängutempo väga kiire ja korve visatakse ikka kuhjaga. Huvitav oli see, et veerandaegade vahepeal tulid platsile politseinikud ja lihtsalt seisid seal. Turvalisus ennekõike.

Miami Heat vs. Brooklyn Nets veerandaja vaheaegadel olid politseinikud väljakul platsis.
Mitu korda jalutas mööda üks vanamees, kellel oli õlal punast värvi mingit suuremat sorti kast. Krjus pidevalt: “Ice coooold biiieeeeeeer” ja mõned isegi ostsid talt midagi. Kui õlut topsi kallas siis hüüdis ka kõva häälega: "Cooooooooooooooooold bieeeeeeeeeeeeeeeeeer". Kas ta suutis müüa tänu sellele rohkem jooki? Täiesti kindalt suutis. Kui sa ei anna teada, mis sul pakkuda on, siis keegi ei osta ka.
Mäng sai läbi ja sain ka oma fotokoti kätte. Majast väljudes, ütles ukse peal üks turvalisusega tegelev härra, et tänan väga, et tulite ja tulge ikka jälle. Milline teenindus! Alles jäänud poolikut pange popkorni soovis üks ratastoolis tegelane endale kui linnatänaval vastu tuli. Loomulikult olin lahke ja andsin selle talle, sest ise olin juba peast ennast popkorniks söönud.

Järgmine ööbimispaik on West Palm Beachil. Plaan on ka minna golfi mängima aga eks näis kas ja millal see õnnestub. Edasised juhtumised aga juba järgmises loos. Hommikul tuli ka politsei kohale kutsuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaari koht: