kolmapäev, 12. oktoober 2016

MIAMI REIS, OSA 3.

MIAMI REIS

OKTOOBER 2016

Osa 3.

Esimene päev siis üle pika aja taas päevavalgel Miamis. Öö möödus rahulikult, kliimaseade töötas Townhouse hotellis väga vaikselt. Lükkasin selle siiski täiesti välja, et müra ei oleks ja ei hakanud ka palav. Enamikes muudes hotellides Tais, Puerto Ricos, Chicagos, New Yorkis, Ateenas ja Rhodosel on olnud kõvasti lärmakam kliimaseade, seega ka kõrvad puhkasid. Tundus, et kõrvalboksi “Oh God” tüdruk oli kas välja kolinud või ka magama läinud. Hääli igatahes ei kostunud. Küll aga oli tõusnud päris tugev tuul ja veidi oli palmipuude kahinat läbi akna kuulda.
Enne hommikusööki oli esimesena vaja jälle pikendada parkimistasu, mis kehtis vaid kuni kella 9:00-ni. Odavamas piirkonnas maksis see 2$ tunni kohta. Tasu maksmise aparaat asub otse tänaval ja see sööb sisse ka ühe dollarilisi rahatähti.

Hotellis me hommikusööki ei valinud, mis muidu oli hinnaga 9$ nägu ja läksime seda sööma lähedal asuvasse Aroma Espresso Bari 1601 Collins Avenuel. Valisin suurema omleti, mis maksis 9,90$ ja Americano kohvi tellisin ka, mis maksis midagi 2,75$-d kui mälu ei peta. Kohvi oli suures kruusis nagu koduski juuakse ja tavalise masinakohvi maitsega. Teenindaja küsis, et mis saia ma soovin omleti juurde. Valikus oli hele, keskmiselt hele ja tumedam sai. Ütlesin, et palun heledat. Lea tellis kohe minu järgi ja panime arve kokku, kuid ta soovis tumedat saia. Teenindaja küsis ka mu nime ma ütlesin nimeks Viljo nagu eestipäraselt öeldakse. iPhone telefoni abiline Siri ütleb aga mu nimeks Vildzjou. Ütlesin ka selle nime ja tsekile tüüp pruuninahaline kirjutas Vito. Ju nägin siis itaalia maffia käsilasena välja, või tundis ta äkki “Don-i” (Reinu kutsutakse nii) ära :-). Kohvi sai varem kätte ja siis veidi aja pärast läks Vito ka omletile järgi. Omlett oli hoopis kahe pooleks lõigatud tumedama saia vahele pandud nagu Lea oma saia soovis. Minu heleda saia muutis ta ära või ei saanudki eraldi neid tellida. Kohvitassi lasid teenindajad üsna täis, nii et piima-koore segu kannust lisades läks ikka kuhi peale. Tärisevate kätega laua juurde jõudes, oli palju kohvi juba alustassi peal oma asendi sisse võtnud. Vahepeal õnnestus kas kellegi võiku jäänustega oma käed kokku teha või lasi lind häda nr. 2 käe peale. Suundusin salfrätikuid otsima, et päästa lekkiv kohvi alustass ja puhastada käed. Teenindajad olid väga “busyd” ja paberit ei näinud kuskil. Mõtlesin siis, et käin WC-s teen käed puhtaks. Üks boks oli sildiga “Out of Order” ehk suletud ja teine oli lihtsalt punase märgiga lingi juures ehk suletud. Proovisin veel mitu korda umbes 5 - 8 minuti jooksul siseneda käte pesuks aga keegi vist oli end sinna WC-sse unustanud. Igatahes sisse ei saanudki ja kasutasin laual leiduvad salfakad käte puhastamiseks ära. Kuna ma mitu korda pidin laua tagant tõusma, siis iga kord laud tudises ning kõigil (olime 6-kesi lauas) lekkis midagi alustassile või lauale. Õnneks olid kõik omad joped, mõni võõras oleks ilmselt saanud väga kurjaks. Peale kolmandat püstitõustmist korrigeerisime laua jalgade kõrgust laual asetsevate suhkrupakkidega. 

Üks pool omletist saia vahel on juba ära söödud. Tegin pildi muidu poleks sellest mingit jälge teile näidata.
Sai-omlett oli täitsa söödav ja kohvil polnud ka väga viga, nii 4 pluss paneks ära. Vale sai, puudu olevad salfakad, lukus WC ja lekkiv kohvi võtsid skoori veidi maha.

Edasi plaanisime minna  Thriller Speedboatiga sõitma kogu 6 liikmelise pundiga. 


Teel Miami Beachi poole.
Kui keegi soovib endale hea hinnaga seda sõitu osta, siis soovitan külastada www.groupon.com (sarnaneb Eestis Chilli.ee jms. soodsate pakkumistega) lehekülge ja otsida Thriller Speedboati. 

Speedboat Thriller
Enne väljasõitu
Tavahind on 36$ pluss TAX aga Grouponi lehelt saab 27$-ga, kusjuures kui alles liitud selle lehega saad veel ka 25% soodukat. Ei viitsinud hakata groupon.com lehelt asja otsima, kuna parkimise aeg hakkas täis saama ja läksime otse sinna kohale. Meie seltskonnale pakuti koha peal sama hinda mis groupon.com pakkus. Kui maksmiseks läks, siis küsiti hinnaks ikka 29$, sest lisandus jälle TAX. Mingisugune 15 kuni 20 inimest oli paadis ja puldis istus naisterahvas. Giidiks oli mees kes palus ka turvavööd kinnitada. Kõik hakkasid otsima, kus need veel asuvad aga siis ta ütles, et kuna neid pole installeeritud, siis pole ka vaja turvavööd kinni panna. Haa, haa :-). 

Vaade paadist Speedboat
Tegime ümber saarte u. 45 minutilise tiiru. Käisime vaatasime majasid kus elasid: Viagra leiutaja ja Pfizeri üks omanik (u. 55 miljoni $ hinnaga onn), Will Smith, Jennifer Lopez, Brad Pitt ja Angelina Jolie, Gloria Estefan oma mehega, Silvester Stallone, Ricky Martin, Madonna, Elizabeth Taylor (kes on 8 korda abielus olnud. NB! tehke järgi :-)), Al Capone endine maja, maja kus filmiti Bad Boys 2 film, maja kus jäädvustati Scarface filmi (Al Pacino peaosas) mingid lõigud. Kaater andis sirgetel lõikudel gaas põhjas minna ja juuksed pidid peast ning proteesid suust minema lendama. Tegin telefoniga ka mõned videoklipid ja isegi seda oli raske käes hoida. Väike kartus, et telefon peost minema lendab oli täiesti olemas.
Näidati ka ühte kummuli läinud kaatrit mida üks tarkpea üritas ära varastada. Väljasõites rammis ta mitmeid teisi suuri kaatreid ja jahte neid purustades. Lõpuks hakkas jaht purustatud kohast lekkima ning vajus küllili. Varas kargas vette ja tegi vehkat. Siiani on pätt tabamata ning kaater hulpis endiselt kummuli asendis. Selle kaatri lähedal oli ka Larry Ellisoni suur jaht/paat/laev/kaater. Larry pidi olema Miami Heati korvpalliklubi üks suuromanikke.





Kiirpaadi sõit oli meeleolukas ja enne sõidu algust meist pilti teinud fotograaf oli sadamas paberile trükitud ja raamitud piltidega vastas ning soovis kogu komplekti eest veel 35 raha saada. Me tänasime ja siiski loobusime.
Paadisõit tehtud, käisime otsisime kus saaks väikse õlle teha. Keegi pakkus, et läheks Hootersisse, kus pidid poolpaljad tibid teenindama. Ukse peal selgus, et tibid on ikka riides ja hinnad polnud ka väga kutsuvad. Jäi minemata. Edasi võttis meid rajalt maha üks naisterahvas, kes ütles, et tema kohvikus on Miami parimad kanakoivad ning koos 2 Corona õllega maksab 5 koiba u. 14$. Jäimegi sinna. Koivad olid head aga punane kaasa pandud kaste oli ikka sigavürtsikas. Heledam kaste oli hea. Õlu toodi pudelis koos  laimitükiga, mis tuli siis õllepudelisse sisse pressida.


Kanakoivad koos kastmetega
Edasi suundusime kaubandusse, kus kulus sujuvalt mitu tundi aega. Õhtul käisime söömas kohalikus Dineris Miami Beachil 11th Sreet ja Washington Avenue ristmikul. Ameerika stiilis burks oli 12,99$ ja klaas vaadiõlu maksis 7,00$.

Dineri söögikohas tellisime burksi koos friikatega.
Õlle juurde toodi miskipärast jääkuubikute ja kõrrega vesi. Janu oli suur, nii et kulus ära küll ka jäävesi. Kaks meie seltskonnast tellisid pihvi medium formaadis ehk liha ei küpsetata lõpuni ja teenindaja ütles, et nüüd on teada kes on teist vampiirid :-). Kõhud said nii täis, et vaevalt saime hotelli end tagasi veetud.
Kodu hotelli juures tavapärases parkimiskohas parkides ja automaadis raha tasudes selgus, et olime vale automaadi juures. Maksime raha automaati, mis arvestas tänaval kallimat parkimist, mitte 2 meetrit kõrval soodsamat parkla parkimist. Raha oli muidugi sisse pandud ja enam seda tagasi ei saanud. Auto ajasime siis uuesti tänavale ning kella 23 ajal parkisime siis tagasi soodsamasse parklasse.

Täna päeval juba jälle väike shopping. Käisime ka rannas ning kohe suundusime vaatama American Airlines Arenal Miamis NBA hooajaeelset kontrollmängu Miami Heat ja Brooklyn Netsi vahel. Täpsem info järgmises osas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaari koht: