esmaspäev, 21. jaanuar 2019

FLORIDA REIS, Osa 1.

Florida - Orlando ja Miami reis 21.01.2019 - 05.02.2019


Seekordne reis viib meid president Donald Trumpi maale Ameerikasse. Alustasime reisi 21. jaanuari varahommikul. Magama sain ise öösel kell 02:30 ja äratus oli 4:30. Peaaegu 2 tundi und tuli ikka ära. Lennujaama pidime jõudma umbes kell 6:00 hommikul ja seega taksot oli vaja kella 5:30-ks. Kui oma kodu asukoha Taxify äpis ära märkisin, siis loomulikult ühtegi autot polnud saadaval. Kasutasin trikki mida soovitan vahel teistelgi teha. Muutsin tellimise asukohta u. 1 km võrra aga võib ka rohkem ja siis juba näitas vaba autot. Kui tellimuse kinnitus tuli ja näitab juhi kontaktandmeid ning et juht sõidab sobivas suuruses masinaga (Toyota Avensis), siis tegin kohe kõne peale ja ütlesin, et palun sõida 1 km edasi, sest tegelikult oleme hoopis kaugemal. Taksojuht oli nõus ja tuligi kohale. Arve oli 10.80€, maksin 15€, sest sahkerdas meie kohvritega ja tubli, et nii vara üleval oli ning tööd viitsis teha.


Käisime eelmine nädal kolleegiga Pärnu mnt kontori lähedal sokipoes “Sokisahtel” et osta avariisokid kuna jalas olnud sokk oli tal töö juurde jõudes katki läinud. Kliendi juurde ju katkise sokiga ei ole viisakas minna. Seal poes nägin toredaid Eesti lipu värviga märke ja mõte oli, et võiks Ameerikasse minnes ka endale ühe rinda panna. Aega oli aga vähe ja parasjagu polnud sularaha ka kaasas ning jäi ostmata. Täna hommikul kodus hakkas see mõte veel kripeldama ja lennujaama turvakontrollist läbi minnes avastasin et sama pood on ka lennujaamas olemas ja märgid ka saadaval. Sai üks ümmargune ära ostetud. Tuju hea kohe. 




Kuna plaan on osaleda Miamis ka 10XGrowthCon 3 konverentsil veebruari esimestel päevadel, siis oleks tore seal ka mõne eestlasega kohtuda. Kui Eesti lipu märki kaasmaalane näeb, siis ehk ei pea inglise keeles omavahel suhtlema. Seisame siis värava juures kui näen, et üks noormees tuleb ja kõnnib meist mööda, siis tuleb tagasi ja hakkab meie kõrval kahe härraga eesti keeles rääkima. Küsivad siis kus keegi läheb. Viimasena tulnud noormees ütleb, et läheb ameerikasse, LA -sse ja siis Miamisse. Mõtlen, huvitav äkki läheb ka sinna kuhu minagi. Järgmine küsimus oli kahelt teiselt noormehelt, mis seal Miamis teed? Vastuseks kuulsin, et lähen 10XGrowth Konverentsile. Mina mõtlen, see on ebareaalne. Tõin oma koti lähemale ja ütlesin sobival hetkel: "Tere, ma kuulasin teie juttu pealt ja ma lähen samale üritusele". 



Ühesõnaga andsin oma nimekaardi, sõbrunesime Facebookis ja ilmselt Miamis siis kohtume. Tuli veel välja, et omavahel suhelnud meestel on olnud kontor Pärnu mnt. 130 majas ja teadsid mind ka nägupidi, et Domus Kinnisvarast jah. Ma vastasin, et nii on. 
Hetkel siis oleme juba Stockholmis. Lend läks üllatavalt kiiresti. Vahepeal pakuti ka kohvi ja see oli täitsa hea isegi. 





Tallinnast Stockholmi lennutas meid LOT Polish Airlines/Nordica lennufirma. Ilm on siin selge ja päikseline, temperatuur õues -11C.






Vahepeal tegelen tööülesannetega ja järgmine lend Orlandosse läheb välja veidi enne kella 16:00 Eesti aja järgi. Ees ootab 10 tundi istumist, veidi töötamist, lugemist ja filmide vaatamist.
Eelmise aasta USA reisi blogi on jäänud vaid esimese postituseni. Loodetavasti jõuan seekord ikka rohkem kirjutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaari koht: