teisipäev, 18. juuli 2017

SOOME REIS, OSA 1.

SOOME REIS - 18.07.2017 - 20.07.2017

Plaanisime teha lühikese sõidu Soome ja saime seekord kaasa ka kaks autotäit reisisõpru (kokku 13 inimest). Õigeks ajaks sadamasse jõudmiseks oli vaja täna juba kell 5:00 hommikul tõusta. Keegi sisse ei maganud ja hetkel oleme juba Tallink Megastar laevas ning liigume Soome poole. Tallinnas oli ilm vihmane aga merel päike paistab.
Esialgne plaan on sõita Tamperesse ja ööbida ühes ägedas Airbnb kaudu tellitud majakeses. Teisel päeval sõidame Särkänniemi lõbustusparki (http://www.sarkanniemi.fi). Kolmas päev peaks jääma poodlemisele. Kaasas on kalapüügi riistad ja ehk õnnestub paar kala mõnest Soome järvest kätte saada. Kuidas kõik täpselt läheb selgub juba varsti. Kui te pole Särkänniemi lõbustuspargis käinud, siis teen ka sellest lühikese ülevaate. Kes minu pildistatud pilte ootab, siis ei ole teid ära unustanud. Õhtusel ajal tegelen ka piltide korrigeerimisega. Täiendan blogi jooksvalt kui on kirjutamiseks vaba hetk.



Laevas tegime kaupluses joogi ostud sest Soomes on hinnale ikka väike kirves otsa pandud. Helsinki lähedale jõudes rääkisime enne laevalt maha sõitu et paneme ikkagi kohe Särkänniemisse kohale ja läheme lõbustusparki. Arvasin, et laevas meist veidi eespool kõrval reas olevas Audis istuvad ka meie reisikaaslased aga kui aknale koputasin ja ukse avasin, selgus, et seal istus täitsa võõras inimene. Veidi oli piinlik aga vabandasin ja läksin ruttu oma autosse tagasi. Sõitsime kolme autoga otse ilma peatusteta kohale. Kiirteel sai sõita kiirusega 120 km/h.



Veidi üle 2 tunni oli vaja sõita. Kohale jõudes selgus, et auto parkimine maksab 10€. Piletid Särkänniemi lõbustusparki kõikidele atraktsioonidele, loomaparki, akvaariumitesse, planetaariumisse maksis üle 120cm inimestel 45€ nägu. Kui ühel päeval kõiki kohti läbi ei jõua käia, siis järgmise päeva lisapileti saad 12€ eest. Oli ka odavamaid piletivariante piirangutega aga eks peate ise koha peal otsustama. Pileti järjekord oli pikk aga see liikus üsna kiiresti. Ühe ostetud piletiga saad käia piiramatult endale sobivatel atraktsioonidel ühe päeva jooksul.



Võtsime kaasa ka GoPro kaamera. Kui kaamera käima panime, siis selgus, et koju on jäänud mälukaart. Vajaliku SD mini kaardi laenas reisikaaslane Tiit oma telefonist. Ma ei olnud süvenenud mis atraktsioonid seal Särkänniemis olemas on aga juba parki jõudes tundus, et mitu atraktsiooni on ikka täiesti hulljulgetele, adrenaliinisõltlastele ja kõrgustega sõber olevatele huvilistele.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaari koht: